Černá Ostrava?!

"Černá" Ostrava?!

Město Ostrava je největším městem Moravskoslezského kraje, kde žije přes 290 tisíc obyvatel.

Pokud se lidí, kdekoliv v České republice, zeptáte, zda ví něco o Ostravě, nejčastěji vám odpoví, že Ostrava je černá. Toto pojmenování, tedy Černá Ostrava vzniklo z vědomí, že se v jejím okolí nachází spousta dolů, kde horníci fárají a kutají uhlí. Ano, Ostrava tímto může být známá, ale vězte, že to není to jediné, co by lidem mělo utkvět v paměti o tomto krásném, historickém městě plného akcí a různého vyžití.

                       

Nachází se zde spousta památek či budov, které rozhodně stojí za to, abyste je navštívili a také zde probíhají různé kulturní akce, které získaly věhlas po celé České republice, dokonce i za hranicemi našeho státu. Takovou akcí je třeba Colours of Ostravahudební festival, kam se sjíždění lidé nejen ze všech koutů České republiky a pokud budu vzpomínat na sportovní události, tak tou je jednoznačně Zlatá tretra.

Když pomineme kulturní akce, tak dalším lákadlem jsou památky a budovy technického zaměření, které mají návštěvníkům co nabídnout. Jednou z největších je Dolní oblast Vítkovic, kde se nejen konají různé festivaly, ale také zde funguje nejvyšší kavárna v Ostravě a pro zvídavé je připravena ukázka toho, jak fungovaly známé Vítkovické železárny.

Pokud bychom měli za úkol nalákat vás k návštěvě Ostravy v době, kdy se tady nekoná žádná organizovaná akce, určitě bychom zmínili třeba Stodolní ulici pro ty, jež chtějí zažít pravou párty v Ostravě, pro kulturně založené návštěvníky jsou připravena divadla, kina, pro kavárenské typy můžeme doporučit kavárny v centru města, kde se pečou domácí koláčky a jiné laskominy.  

Pro turisty, jenž vyhledávají přírodu, dáme tip na Bělský les, který v poslední době prošel rozsáhlou obnovou a zabaví se v něm všechny věkové kategorie, pokračovat bychom mohli tím, že kousek za Ostravou můžete začít svou cestu vycházkou na Lysou Horu nebo Pustevny, můžete vypustit páru na největším koupališti v Ostravě, Vřesině, nebo klasickém aquaparku a třeba navštívit Nové Forum Karolina, které je naším, největším nákupním centrem. A to není zdaleka vše!

Je zde mnoho forem vyžití a proto, abychom na něco nezapomněli, budou nyní vycházet postupně články o každé oblasti, kterou v Ostravě najdete a můžete navštívit. Jako na stříbrném podnose vám nabídneme všechny možnosti, které známe, využíváme a rádi doporučíme.

Kde inzerujeme?