Život v Ostravě - Kam na výlet? Ostrava a okolí - golfové hřiště na Čeladné

Kam na výlet? Ostrava a okolí - golfové hřiště na Čeladné

Golf je sport, který se hraje venku a hráč či hráči se snaží dostat golfový míček do jamky. Při tomto sportu jsou zapotřebí různé hole. Pravidla o golfu říkají, že golfová hra spočívá v hraní míčkem z odpaliště do jamky ranou nebo postupnými ranami v souladu s pravidly.

                                               

Moderní golf, tak jak jej známe, vznikl v 15. století ve Skotsku, ale původ této hry není tak docela jasný. Někteří historičtí vědci tvrdí, že vznikl z římské hry Paganica, kdy hráči používali ohnutou tyč a strefovali se do koženého, vycpaného míče. Jiní zase říkají, že předchůdce golfu je čínská hra čchuej-wan (Chui = překvapující a wan = malé kuličky), která se hrála mezi 8. a 14. stoletím.

Golfové hřiště se skládá z 9 nebo 18 jamek. Při golfu se můžete setkat s výrazy jako je green, fairway, foregreen, rough nebo fervej či bunker.  Tyto pojmy vám vysvětlovat nebudeme, místo toho doporučíme, ať se zajedete podívat přímo na samotné golfové hřiště.

V Čeladné, kousek za Ostravou, se nachází Prosper Resort Golf Čeladná, kde se můžete seznámit s tím, jak takové hřiště vypadá a poznat krásu samotného golfu. V dnešní době se stává tento sport velmi populárním, hraje jej čím dál tím více lidí a stává se oblíbenou kratochvílí nejen bohatých lidí.

                                               

Prosper Golf Resort Čeladná byl založen v roce 2001, je umístěn uprostřed lesnatých svahů, které hřiště obklopují a dodávají mu atmosféru. Jedná se o jeden z největších středoevropských resortů, kde jsou dvě 18-ti jamková hřiště. Zázemí pro golfisty je bohaté a najdete tu i klubovnu. Krom toho zde natrefíte na Společensko-konferenční halu, stylovou Restauraci Golf a moderní jízdárnu Prosper Horse Ranch. Všechny tyto aktivity utvářejí velmi příjemnou atmosféru v malebném údolí Beskyd a přímo v okolí resortu najdete mnoho možností, co se týče ubytování a relaxace.

                                               

Pro ty, kteří se chtějí stát golfisty, jsou zde připraveni pomoct a poradit zkušení trenéři, kteří vás uvedou do tohoto sportu. Budete trénovat na rozlehlých plochách a až budete připraveni, s velkou slávou se dostanete na dvě perfektně, precizně připravené osmnáctky.

Krom samotného golfu, se samozřejmně můžete projít po okolí, kolem řeky Čeladenky, po místních turistických cestách a posedět v místních kavárnách a cukrárnách, které centrum Čeladné nabízí. Udělat si prostě fajn výlet kousek za Ostravu.

Kde inzerujeme?