Život v Ostravě - Moravská Ostrava a Přívoz

Moravská Ostrava a Přívoz - co zde najdeme?

Nesmíme ani zapomenout na Moravskou Ostravu a Přívoz. Tato část se rozkládá od Ostravy centra o kterém jsme vám už informovali, až právě po Přívoz.

Tato lokalita obsahuje snad všechny instituce, které vás napadnou, počínaje realitní kanceláří, obchody s potravinami, zoologickými potřebami až po hotely a různá ubytování. Žije zde přes čtyřicet tisíc obyvatel města Ostravy. Jednou z největších dominant Moravské Ostravy je Masarykovo náměstí, které je využíváno jak ke kulturním akcím, tak k záchytnému bodu, pokud se s někým chcete setkat. Na tomto náměstí najdete obchodní dům, spoustu malých kaváren, hospod, ale také třeba mnohými lidmi oblíbený podnik KFC.

                                                     

A pro ty, kteří uvažují nad bydlením v této oblasti, je dobré vědět, že budete mít všude blízko. Je zde jedna z největších poboček České pošty, pro ty, kteří si rádi prohlídnou památky, jsou zde připraveny třeba těžní věž s budovou těžní jámy Jindřich, evangelický kostel nebo katedrála božího spasitele. Také je zde zákaznické centrum plynáren, hlavní nádraží a samozřejmě spousta původních domů, ale také panelových bytů.

                                                    

Nová Radnici se nachází v Moravské Ostravě, a každoročně je nádherně osvětlena o vánočních svátcích. K ní patří i radniční věž, na kterou se můžete vydat a pokochat se Ostravou z ptačí perspektivy. Na Sadové ulici se také nachází Vila, o které napsal Richard Sklář svou knihu, jež si získala mnoho fanoušků.

                                                    

Tento obvod myslel i na děti, je tu bazén jak venkovní, tak vnitřní i s dětským brouzdalištěm, kousek od Moravské Ostravy se nachází Zoologická zahrada, Stodolní ulice je její součástí, ale to už pro odrostlejší děti. 

                                                    

Pokud rádi bydlíte blízko dění daného města, je Moravská Ostrava a Přívoz jedna z těch nejlepších voleb, kterou si můžete vybrat.

Kde inzerujeme?